Verslag 'I like to move it!' door Patrick

Deelnemer Patrick schreef voor het clubblad van Zig Zag uit Sint-Niklaas volgend verslag van 'I like to move it!'. We laten jullie graag meegenieten van zijn ervaringen in Herentals. Bedankt voor het verslag, Patrick!

Op maandag 11 september vertrokken Carine, Francis en ikzelf met de trein van 8u richting Herentals. Roland kwam ons afhalen aan het station waarna Joëlle ons de nodige uitleg verschaft heeft en we naar onze kamer konden. Om 11.30u was er de openingsceremonie waar ieder team zich heeft voorgesteld.

Daarna was er het middagmaal. In de namiddag hebben wij gekozen voor boogschieten en krolf. Carine is heel goed in boogschieten-de instructeur herkende haar nog van de vorige jaren- voor mij was het nieuw. Het viel al bij al nog wel mee-twee pijlen belanden in het gras-oei oei die konijntjes- en ook Francis trok heel goed haar streng.

Daarna was er krolf over een uitgebalanceerd mooi terrein. Jammer genoeg begon het te regenen waardoor we een kleine 10 minuten vroeger gestopt zijn maar het was wel tof. Na het avondeten konden we verder kennismaken met elkaar door deel te nemen aan gezellige quiz met leuke proeven. Zo werd de eerste dag mooi afgerond.

De tweede dag waren de weergoden ons even gunstig gezind zodat de vijfkamp kon doorgaan. Het werd een heel fijne ervaring met eerst verspringen en goede tips van Thomas en Erik van Reakt daarna speerwerpen met tips van Piet kogelstoten waar we begeleid werden door Elise en daarna de 100 meter en om af te sluiten de 400 meter onder leiding van Roland. Het ging allemaal in een toffe sportieve sfeer met 18 deelnemers.

In de namiddag was er het voetbaltoernooi waar ik het doel mocht verdedigen van onze Nederlandse vrienden(-innen) van Gouda (zie foto). Het werd een heel fijne ervaring waar ik na jaren doelman te zijn geweest er een orgelpunt achter gezet heb.

Het zijn heel mooie en fijne jaren geweest. Samengespeeld sedert in Bad Michel Jacky het team nog heeft geleid tot in Herentals met fijne sportieve mensen zo wel op als naast het terrein uit Nederland. Bedankt om zo te mogen eindigen. Het team van Geel was net te sterk en won met 4-3. Luc mijn vriend van Geel sedert zeven jaar was heel blij dat hij een doelpunt heeft gemaakt tegen mij. SC Ventura was ook heel goed en hun doelman speelde een beresterke partij. We werden daarna wel mooi derde en zo gestopt met brons wat ik wel fijn vind. ’s Avonds keken we na wat naderhand één van de laatste wedstrijden onder Weiler bleek te zijn van Anderlecht in Bayern München waarna de tweede dag er ook op zat.

Op woensdag was er dan het badmintontoernooi. Carine kon dit jaar helaas niet mee spelen maar voor haar was er een fijne oplossing ze mocht meewerken met Roland aan het scorebord en op het secretariaat met Thomas waar het wedstrijdschema werd opgemaakt. Ikzelf speelde dubbelspel met Francis.

We hadden tot die woensdag nog niet samengespeeld maar het liep allemaal heel goed zo danig dat we na een wedstrijd die we nipt met 15-12 verloren hoorden zeggen zie je dat je niemand mag onderschatten. Bedankt Francis om in te springen voor Carine. We eindigden die dag in schoonheid met een wedstrijd die op 15-0 in ons voordeel eindigde. Het duo Dirk- Glen werd mooi zesde en Kim/Erwin werden 11e. Donny speelde tafeltennis. De overwinning was voor beide vrienden: uit Nederland Patrick en uit Engeland Darren. Een ode aan de vriendschap- zo mooi om te zien-kippenvel.

’s Middags was er de jaarlijkse catering door Suzanne en Lea vergezeld van Sabien met veel lekkers -njam njam die eitjes met spek. We konden er weer tegen om in de namiddag terug alles te geven. Een dikke merci. Dit is toch elk jaar een super mooi gebaar van jullie. ’s Avonds hebben we ons nog geamuseerd met de bowling wat intussen ook een jaarlijkse traditie is.  We gingen moe maar voldaan slapen na opnieuw een mooie dag.

Op donderdag was er netbal/volleybal waar Francis en ikzelf mochten meespelen bij Gouda en Carine het scorebord deed. Het was heel fijn om in het team van Gouda te mogen spelen met o.a. Hennie.  We werden die ochtend vijfde maar we hebben ons wel heel goed geamuseerd en gaven eerlijk toe dat Geel en Velzeke dubbel en dik verdiend de finalisten waren. Een heel sportieve sfeer was er zowel bij het voetballen als bij het netbal.Dat is heel fijn om mee te maken.

In de namiddag namen Carine, Francis en ikzelf pauze-het weer buiten was ook al niet denderend- even de batterijen opladen mag ook- want donderdagavond is fuif avond. De fuif was tof maar de DJ heeft toch zo’n drie uur moeten zoeken naar die Pokerface- dat vonden we iets minder leuk- maar we hebben ons wel geamuseerd. Vriendschap staat vooraan in de sportweek. Heel blij om dat hier zeven jaar op rij te mogen ondervinden hebben waarvoor een grote dank u wel.

Op vrijdagmorgen ontruimden we eerst onze kamer- alles terug inpakken. Rond 10u stapten we gezamenlijk naar het cultureel centrum. Daarna was er de slotceremonie met o.a. de toespraken en foto’s. Ook een mooi overzicht en nog enige verrassingsprijzen. Daarna kreeg ieder een medaille en nog een attentie mee naar huis. Helaas waren  bij de terugtocht de weergoden ons niet gunstig gezind -het water viel met bakken uit de lucht.  Daarna was er het middageten waarna het helaas opnieuw tijd werd om afscheid te nemen van iedereen. Daarna bracht Joëlle ons naar het station waarna we terug huiswaarts keerden. Heel voldaan en tevreden met een warm gevoel aan zo veel fijne mensen waar we opnieuw een week mee optrokken. Bedankt aan iedereen.

Hier kan je ook de aftermovie bekijken!