Trefdag Sport en Beweging: ook uw zorg?

Op de Trefdag ‘Sport en Beweging: ook uw zorg?’ wil Parantee-Psylos iedereen die met sport en beweging voor mensen met een psychische kwetsbaarheid bezig is, samenbrengen. Je kan kiezen uit een trefdag in Tienen op dinsdag 26 september of in Gent op donderdag 28 september.

Ben je nieuwsgierig naar hoe andere settings in de Geestelijke Gezondheidszorg sport en beweging aanpakken? Ben je al bezig met sport en beweging maar vind je niet het goede kader om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van je werking? Heb je interesse om meer sport– en beweegactiviteiten binnen je setting te implementeren? Wil je weten hoe de lokale sportdienst, welzijnsorganisaties én sportclubs goed kunnen samenwerken?

Sport en beweging heeft vele voordelen. De fysieke voordelen zijn gekend. Maar ook het is ook voordelig voor het psychisch welzijn.

Met behulp van voorbeelden uit Parantee-Psylosclubs, contact met andere GGZ-settings en een gericht netwerkmoment krijg je de mogelijkheid om je visie rond sport en beweging binnen de GGZ te verruimen.

Programma
9u30: onthaal met koffie
10u00: Welkom
10u15: Boezjeern uit Eeklo: Een sportclub voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in samenwerking met lokale actoren
10u45: Speeddate
11u30: Futsal 't Mierennest uit Sint-Niklaas: De waarde van de sportclub voor mensen met een psychische kwetsbaarheid
12u: In interactie: noden en mogelijkheden tegenover elkaar
12u30: broodjeslunch en netwerking

Praktische info
Dinsdag 26 september 2017—Alexianen Zorggroep - Liefdestraat 10; 3300 Tienen
Donderdag 28 september 2017—Huis van de Sport Gent - Zuiderlaan 13; 9000 Gent

Voorstelling werking sporters met psychische kwetsbaarheid:

Inschrijven:

Meer info? Piet Hoogmartens—016220415—piet.hoogmartens@parantee-psylos.be