Subsidies voor G-sport: een overzicht

Sinds de hertekening van het G-sportlandschap zijn er ook wat aanpassingen in de subsidiemogelijkheden. We zetten die even op een rijtje. (overzichtstabel)

Duurzame sportclubwerking

(G-)sportclubs die al geruime tijd investeren in een goed uitgebouwd, duurzaam en kwaliteitsvol G-sportaanbod, willen we een extra kwaliteitsimpuls bieden. In het subsidiereglement ‘Duurzame G-sportclubwerking’ lees je er alles over. Een aanvraag indienen kan vanaf 1 augustus tot en met 30 september.

Meer info: www.sport.vlaanderen/gsport

Opstartende sportclubwerking

Wie nog maar net gestart is met een G-sportclubwerking of wie van plan is om een G-sportclub of een G-sportclubwerking op te starten, willen we een extra duwtje in de rug geven. Alle info hierover vind je in het subsidiereglement ‘Opstartende sportclubwerking’. Een aanvraag indienen kan vanaf 1 augustus tot en met 30 september.

Meer info: www.sport.vlaanderen/gsport

Internationale G-sportevenementen

Ben je een sportclub of een sportfederatie? Organiseer je een G-sportevenement met minstens drie nationaliteiten en een deelnemersveld dat uit minstens 20% buitenlandse G-sporters bestaat? Dan kan je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning. Hoe je dat doet lees je in het subsidiereglement ‘Internationale G-sportevenementen’. Je aanvraag indienen kan tot en met 30 september (voor evenementen eerste helft volgende jaar) of tot en met 15 maart (voor evenementen tweede helft van dat jaar).

Meer info: www.sport.vlaanderen/gsport

Laagdrempelige G-sportevenementen

Organiseer je een competitief of een recreatief G-sportevenement waarbij zowel G-sporters als nog niet-sportende personen met een handicap kunnen deelnemen? Ook dan kan je een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning. In het subsidiereglement ‘Laagdrempelige sportevenementen’ lees je aan welke voorwaarden je evenement moet voldoen. Je aanvraag indienen kan tot en met 30 september (voor evenementen eerste helft volgende jaar) of tot en met 15 maart (voor evenementen tweede helft van dat jaar).

Meer info: www.sport.vlaanderen/gsport

Financiële ondersteuning voor aangepaste sportmaterialen

Ben je een club, school of organisatie en ben je op zoek naar aangepaste sportmaterialen? Dien jouw project dan in voor de crowdfundingcampagne van Supporters voor G-sporters en krijg via G-sport Vlaanderen een mooie financiële stimulans. Aanvraag indienen vóór 1 september.

Meer info: www.supportersvoorgsporters.be