Praktijkdag 2017: syllabus

Klik hier voor alle info over de praktijkdag van 2018

Op de Praktijkdag van 20 oktober 2017 zette Parantee-Psylos nieuwe beweegtrends in de kijker en gaven we de kans aan de aanwezige actoren om informeel van gedachten te wisselen. Ongeveer 70 lesgevers, trainers en begeleiders waren er bij. Hieronder vind je de linken die bij de sportsessies horen van de praktijkdag 2017. De deelnemers van de prakijkdag vind je op de deelnemerslijst

Innogames: spikeball & dodgeball
Het hippe broertje van trefbal heet Dodgeball, is overgewaaid van Amerika en wordt gespeeld met flexibele lichte ballen. Wendbaarheid en samenspel zijn troef! Spikeball is een teamsport waarbij 2 teams van 2 spelers spelen met een minitrampoline in het centrum. Een bal en 3 hits per team: easy!
Sportwerk Vlaanderen (lesgever: Marc Sarens)

Start-to-badminton
Op een laagdrempelige maar attractieve manier badminton aanbieden aan heterogene groep? Het kan mits de juiste opbouw. Diverse oefen- en spelvormen en didactische tips leiden je naar een maximale beleving bij alle spelers.
Badminton Vlaanderen (lesgever: Arno Boonants)

Rots, water en vechtsport (1/2, 2/2)
Rots en Water is een psychofysieke training die onder andere in de jeugdzorg toegepast wordt. Rens en Joeri van CANO-organisatie Pieter Simenon in de bijzondere jeugdzorg zijn erkende trainers in deze methodiek. Zij voegden hun expertise in vechtsport er aan toe. Via bewegingen en technieken uit de vechtsport wordt sporters geleerd mentaal sterker te worden, om te gaan met agressie en hoe ze op een andere manier kunnen communiceren en zelf keuzes kunnen maken.
CANO-organisatie Pieter Simenon (lesgevers: Joeri Noels en Rens Hellinx)

Pound Fit
Met ripstix, speciaal voor deze sport ontworpen lichte drumsticks, maakt Pound Fit van drummen een ideale beweegvorm voor een leuke workout. Aanpasbaar aan alle fitness levels voorziet Pound Fit de perfecte sfeer om los te laten, op te laden en te rocken!
Dancefitness Hasselt (lesgever: Marc Bosmans)

Start-to-hockey (1/2, 2/2)
De hockeysport in België boomt dankzij de mooie resultaten van de nationale hockeyteams. In deze workshop maak je kennis met een variatie aan oefen- en spelvormen die geleidelijk opbouwen tot een hockeyspel waarin elke speler actief betrokken is.
Vlaamse Hockey Liga

Functionele (kracht)training
In deze workshop werken we een training uit volgens de functionele principes. We hechten belang aan het trainen van een goede basis, denken vanuit bewegingspatronen die we dagelijks nodig hebben, werken met eigen lichaamsgewicht en weinig extra materiaal, gemakkelijk aanpasbaar voor alle niveaus, bruikbaar zowel individueel als in groep.
Heleen Van den broeck, psychomotorisch therapeut & functional trainer

Torbal
Torbal is een balsport die specifiek is ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap. Je hoeft niet persé blind of slechtziend te zijn om aan torbal te doen want een blinddoek brengt iedereen op hetzelfde visuele niveau: niks zien dus. Deelnemers ervaren zelf deze sport en krijgen tips uit de praktijk.
Parantee-Psylos en PSC Leuven - Lies De Clerck

Running performance (1/2, 2/2)
Lopen kan heel belastend zijn voor je lichaam. Zeker als je lichaam hier niet klaar voor is. Tijdens deze workshop bekijken we wat een goede looptechniek is. Hoe en waar moeten we bijvoorbeeld onze voet plaatsen, welke oefeningen helpen om blessures te verminderen, hoe bouw ik mijn training op...? Interessant voor (beginnende) lopers -en jogbegeleiders.
De Studio Heist-op-den-Berg (lesgever: Hans Van den Brande)