Move it! XS

Datum: donderdag 12 april 2018
Locatie
Provinciaal domein De Nekker, Mechelen
Doelpubliek: jongeren tot 25 jaar (uit GGZ, jeugdzorg,...) en begeleiders

140 jongeren en begeleiders zakten af naar Mechelen voor Move it! XS. In de voormiddag waren er onder andere workshops van Cirkus in Beweging en Jet Set Ultimate Leuven (beiden ondertekenden het Geestig Gezond Sporten charter) en een fijne kennismaking met de beweegbank van IPitup.
 
Olympische atlete Sophie Vercruyssen (die 12de werd op de Winterspelen in het bobsleeën) kwam, zag en deed volop mee. Na de middag streden 26 Kubb-teams en 18 Spikeballteams voor de hoogste eer op een groots tornooi.
 
Supervrijwilligers Patrick & Carine zorgden voor de DJ-set op basis van de voorkeuren van de deelnemers. Bedankt aan Sport Vlaanderen voor de ondersteuning en aan alle deelnemers en helpers om er een geslaagd feest van te maken. Volgende keer nodigen we de ☀️ ook uit. Hopelijk zijn jullie er dan ook terug bij! #sportersbelevenmeer CANO Vlaanderen
 
 
Programma
9u30: Onthaal
10u-11u: Initiatiesessie 1 (klik hier voor keuzemogelijkheden)
11u15-12u15: 
Initiatiesessie 2 (klik hier voor keuzemogelijkheden)
12u15-14u: lunch (eigen lunch meebrengen)  
14u—15u30: Tornooien kubb en spikeball
15u30: Afronding
16u: Einde

Informatie en inschrijven

Keuzemogelijkheden initiatiesessies

1. Bubble soccer
Altijd al eens de tegenstander omver willen duwen tijdens het voetballen zonder een fout te maken? In deze sport kruipt elk team van 5 in een bubbel waardoor iedereen elkaar omver kan lopen. Scoren is niet meer zo eenvoudig, maar hilariteit gegarandeerd!
Intensiteitsgraad: Hoog

2. Death ride
Klim omhoog en zoef tegen grote snelheid naar beneden, inclusief kriebels in de buik. Geen paniek: ervaren monitoren staan garant voor je veiligheid.
Intensiteitsgraad: Laag

3. Highland Games
Waan je in Schotland en leef je uit met het werpen van boomstammen, slingeren met hamers, werpen van hoefijzers, klimmen op palen, enz. Het dragen van een kilt is zeker niet verplicht.
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

4. Adventure
Hou je van avontuur? Mag het voor jou wat spannender en avontuurlijk? Deze activiteit is enkel voor the real survivors. Op het programma kunnen staan: boogschieten, rappel, bakstapelen, hindernissenparcours, …
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

5. Percussie met olievaten
Leef je helemaal uit door met je drumstokken te slaan op … olievaten. Drummen was nog nooit zo cool. In deze workshop bepaal jij zelf het ritme!
Intensiteitsgraad: Laag

6. Frisbee
Leef je uit en smijt de frisbee zo goed als je kan naar je teamgenoten. Scoor punten door de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen. Precisie aanbevolen.
Intensiteitsgraad: Hoog

7. Workshop: Ipitup (fitness)
De zomer komt er aan, tijd om aan dat lichaam te werken! IPitup creëerde een beweegbank die naast als gewone zitbank ook als fitnesstoestel dienst kan doen. Kortom, een vernieuwende manier van bewegen, beleven, (her)ontdekken en elkaar ontmoeten in de publieke ruimte.
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

8. Workshop: Cirkus in beweging
Waan je als artiest van Cirque du Soleil. Laat je meeslepen in de betoverende wereld van het circus.
Intensiteitsgraad: Laag

Meer info: Tom Van Aken - 016 22 04 15 of via mail