Move it! XS

Geslaagde Move it! XS in Dommelhof

150 jongeren en begeleiders uit GGZ en jeugdzorg schreven in voor de tweede editie van Move it! XS. Deze keer waren we te gast in het Provinciaal domein Dommelhof in Pelt, een toplocatie voor G-sport.

Onder een stralend blauwe hemel konden de jongeren buiten rugby'en, klimmen, aan hun circustechnieken werken, krolfen en kubben. Binnen was er de keuze uit bewegingsgame Lü, badminton, fitness of vechtsport. De badmintonitiatie werd enthousiast gegeven door topsportster Kiki To, vorig jaar op het EK parabadminton goed voor drie medailles.

Zij was in de namiddag ook meter van het badmintornooi waar 16 duo's het beste van zichzelf gaven. De andere deelnemers kozen voor twee extra initiaties in de namiddag. Bedankt aan Sport Vlaanderen voor de ondersteuning en aan alle deelnemers en helpers om er een geslaagd feest van te maken.

Datum: donderdag 18 april 2019
Locatie
Provinciaal domein Dommelhof in Pelt
Doelpubliek: jongeren van 14-25 jaar (uit GGZ, jeugdzorg,...) en begeleiders

Ook nu weer hebben we voor Move it! XS een mooie mix proberen samen te stellen van attractieve sportieve activiteiten, de ene al wat inspannender dan de andere!

Nieuw is dat je deze keer de keuze hebt: ofwel ga je voor vier initiatiesessies ofwel voor twee initiatiesessies in de voormiddag én een badmintontornooi dubbel in de namiddag. Aan jullie de keuze!

Programma
9u30: Onthaal
10u-11u: Initiatiesessie 1 (klik hier voor keuzes)
11u15-12u15: 
Initiatiesessie 2 (klik hier voor keuzes)
12u15-13u15: lunch met DJ
13u15—14u15: Initiatiesessie 3 (klik hier voor keuzes) of badmintontornooi
14u30-15u30: Initiatiesessie 4 (klik hier voor keuzes) of badmintontornooi
15u30: Einde

Informatie en inschrijven

  • affiche (pdf, A4 om af te printen en op te hangen)
  • Prijs: € 5 voor jongeren (begeleiders komen gratis mee). Kosteloze annulering kan tot en met zondag 7 april. Probeer de inschatting al zo accuraat mogelijk te maken. Het aantal plaatsen voor de sportdag is beperkt, op die manier kunnen we zo veel mogelijk jongeren de kans geven deel te nemen aan de sportdag. 
  • inschrijven (de inschrijvingen zijn afgesloten, neem contact op met tom.vanaken@parantee-psylos.be om te kijken wat eventueel nog mogelijk is)

Keuzemogelijkheden initiatiesessies

1. Lü
Lü is een nagelnieuw concept waarbij bewegen essentieel is om een (computer)spel te spelen dat geprojecteerd wordt op de muur in onze sporthal. Je kan het in avant-première uittesten op onze sportdag! De spellen zijn op maat van 14 tot 16 jarigen en worden begeleid door een professionele sportlesgever. Een voorproefje kan je hier zien. Ontdek de apps hier.
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

2. Badminton
Afgelopen zomer haalde Man-Kei To niet minder dan drie medailles op het EK parabadminton in het Franse Rodez. Nu komt deze top-rolstoelatlete naar Move it! XS om jullie de kneepjes van het vak te leren. In de namiddag is ze ook present bij het badmintontornooi. Maak alvast kennis met haar via dit filmpje.
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

3. Fitness
Kom FIT voor de dag en leef je uit op onze verschillende toestellen. Op je eigen niveau werk je aan je kracht en uithouding.
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

4. Muurklimmen
Een leuke uitdagende klimsessie waar je alles leert over het klimmen en de veiligheid. klim jij mee tot aan de top?
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

5. Vechtsport
Begeleiders van Pieter Simenon met jarenlange ervaring in de vechtsporten laten je kennismaken met enkele basistechnieken. Je krijgt een training op maat waarmee je je hele lichaam traint én beter leert kennen.
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

6. Krolf & Kubb
HOLE IN ONE! Ben jij een krak in golf, toon dan je talenten in krolf. Naast krolf valt er plezier te beleven met het werpspel Kubb. Maak tijdens deze activiteit kennis met de Scandinavische spelen.
Intensiteitsgraad: Laag

7. Rugby
Een echte teamsport waar snelheid en tactiek centraal staan. Ben jij niet bang voor actie, dan is rugby echt iets voor jou.
Intensiteitsgraad: Hoog

8. Circustechnieken
Kom mee de clown uithangen en maak kennis met allerhande trucjes. Wie weet zit er een verbogen circusartiest in jou.
Intensiteitsgraad: Gemiddeld

Meer info: Tom Van Aken - 016 22 04 15 of via mail

 

Verslag Move it! XS 2018

140 jongeren en begeleiders zakten af naar Mechelen voor Move it! XS 2018. In de voormiddag waren er onder andere workshops van Cirkus in Beweging en Jet Set Ultimate Leuven (beiden ondertekenden het Geestig Gezond Sporten charter) en een fijne kennismaking met de beweegbank van IPitup.
 
Olympische atlete Sophie Vercruyssen (die 12de werd op de Winterspelen in het bobsleeën) kwam, zag en deed volop mee. Na de middag streden 26 Kubb-teams en 18 Spikeballteams voor de hoogste eer op een groots tornooi.
 
Supervrijwilligers Patrick & Carine zorgden voor de DJ-set op basis van de voorkeuren van de deelnemers. Bedankt aan Sport Vlaanderen voor de ondersteuning en aan alle deelnemers en helpers om er een geslaagd feest van te maken. Volgende keer nodigen we de ☀️ ook uit. Hopelijk zijn jullie er dan ook terug bij! #sportersbelevenmeer CANO Vlaanderen