Move it! XL

Move it! XL 2019 lokt 500 sporters naar Mechelen

Parantee-Psylos vzw organiseerde op donderdag 20 juni met Move it! XL de grootste recreatieve sportdag voor personen met een psychische kwetsbaarheid in Vlaanderen. Meer dan 500 sportievelingen vanuit heel Vlaanderen zakten samen met hun begeleidingaf naar het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker waar zij konden proeven van een zeer uitgebreid sportaanbod. Ook lesgevers Filip Meirhaeghe en Florian Van Acker waren erbij.

Tijdens Move it! XL konden deelnemers kiezen uit niet minder dan 27 activiteiten gaande van Arrow Tag, een ecovriendelijke variant van paintball, over bubbelvoetbal tot jiu-jitsu. Alle activiteiten werden begeleid door gediplomeerde lesgevers die garant staan voor kwaliteit en veiligheid. Ook zorgden tal van vrijwilligers er mee voor dat het evenement vlot verliep.

Mountainbiken en tafeltennissen met topsporters
De mountainbiketocht in De Nekker werd begeleid door ex-wereldkampioen en olympisch zilveren medaillewinnaar Filip Meirhaeghe. Hij is ook peter van Parantee-Psylos. Tafeltennisser Florian Van Acker, topsporter bij Parantee-Psylos, is de regerende Paralympisch en wereldkampioen. Hij leerde de deelnemers de kneepjes van het vak aan de pingpongtafel.

De deelnemers aan Move it! XL komen uit 22 verschillende organisaties waarvan 14 clubs zijn die aangesloten zijn bij G-sportfederatie Parantee-Psylos. Parantee-Psylos vzw wil zoveel mogelijk mensen met een psychische aandoening aanzetten tot meer beweging en een duurzame sportparticipatie. Tijdens Move it! XL krijgen de deelnemers de kans om te proeven van een brede waaier aan sporten. Er wordt voldoende variatie in het programma voorzien, waardoor iedereen op eigen niveau en naar eigen interesse kan sporten of bewegen. Met de verschillende initiaties wil Parantee-Psylos de interesse in sport bij alle deelnemers aanwakkeren. Move it! XL kan dan ook een eerste stap zijn richting duurzame sportbeoefening en een gezonde(re) levensstijl.

Mechels Schepen van Sport Abdrahman Labsir kwam langs om een kijkje te nemen. "Het is geweldig dat we dit opnieuw in Mechelen kunnen organiseren. Mechelen is een echte sportstad en G-sport heeft daarin meer dan ooit haar plaats. De sporters worden dan ook als volwaardige atleten benaderd en kunnen genieten van de uitgebreide indoor- en outdooraccommodatie die in de Nekker voorhanden is", zei hij aan radio reflex.

Ook schepen Vandersmissen was onder de indruk in zijn reactie bij radio Reflex: 'De deelnemers leren tal van sporttakken kennen en dat is een enorme meerwaarde. Ook voor personen met een kwetsbaarheid is een actieve levensstijl en veel beweging immers cruciaal. Als je dan ook nog eens de voldoening bij de atleten ziet, dan besef je hoe belangrijk sportevenementen als Move it! XL zijn.'

Move it! XL kwam mee tot stand dankzij de gewaardeerde inbreng van Sport Vlaanderen, Nationale Loterij en Stad Mechelen.

Bekijk de foto's van editie 2019
 

Datum: donderdag 20 juni 2019
Locatie: Provinciaal domein De Nekker, Mechelen
Doelpubliek: leden, niet-leden ggz

Klik hier voor de foto's van deze bijzondere sportdag!

Move it! XL staat voor tofsport op het hoogste niveau! Op het prachtige sport– en recreatiedomein De Nekker kunnen deelnemers proeven van een gevarieerd sportaanbod op maat van hun mogelijkheden en interesses.

Ervaren lesgevers staan in voor de begeleiding van de verschillende activiteiten.

Programma: zie affiche (pagina 1: algemeen, pagina 2:programma)

 

 

 • Alle info omtrent het uitgebreide programma vindt u terug op de affiche (2 A4's).
 • De sterretjes bij de activiteiten geven u een idee over de intensiteit van de verschillende activiteiten. Hou hier rekening mee voor de samenstelling en keuzes van uw groep(en).
 • Onthaal vanaf 9u00, einde om 16u30.
 • Cafetaria met mogelijkheid tot nuttigen lunchpakket mits consumptie ter plaatse. Je kan ook picknicken op het domein.

De locatie

 • Het provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker is gunstig gelegen en biedt tal van sportieve en recreatieve mogelijkheden.
 • Adres en onthaal: De Nekker, Nekkerspoel-Borcht 19 te 2800 Mechelen (GPS: Spuibeekstraat)
 • Op 1,3 km stappen van station Mechelen-Nekkerspoel

Inschrijven

 • Op het online inschrijvingsformulier kan u aanduiden welke activiteiten uw voorkeur genieten (minimum 10). Op basis van uw keuze wordt een programma samengesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de duur van elke activiteit, de afstand tussen de locaties en het maximum aantal deelnemers per activiteit.
 • Opgelet: groepen bestaan uit maximum 10 personen (incl. begeleiding). Hoe kleiner uw groepen, des te beter kunnen uw keuzes worden ingepast. Gelieve voor elke groep apart in te schrijven en elke groep een aparte naam te geven.
 • Het persoonlijk programma voor uw groep zal u op voorhand bezorgd worden.
 • Aantallen wijzigen kan kosteloos kan tot en met 4 juni.
 • Betaling bij voorkeur via factuur die u na afloop van het evenement bezorgd wordt.  

Meer info: Thomas Botterman - 016 22 04 15 of via mail

Met ondersteuning van:

 

Move it! XL 2018: Bubbelvoetbal of mountainbiken met een wereldkampioen

Parantee-Psylos vzw organiseerde met Move it! XL de grootste recreatieve sportdag voor personen met een psychische kwetsbaarheid in Vlaanderen. Op donderdag 21 juni verwelkomden we 500 sportievelingen en begeleiders uit heel Vlaanderen in het Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker.

Daar konden ze proeven van een zeer uitgebreid sportaanbod: van bubbelvoetbal tot mountainbike. Telkens werd ook meegegeven hoe intensief de activiteit is zodat deelnemers en begeleiders een programma op maat konden samenstellen.

Alle activiteiten werden begeleid door gediplomeerde lesgevers die garant staan voor kwaliteit en veiligheid. Ook zorgen tal van vrijwilligers er mee voor dat het evenement vlot verliep. De mountainbiketocht werd begeleid door ex-wereldkampioen en olympisch zilveren medaillewinnaar Filip Meirhaeghe, peter van Parantee-Psylos. Ook Piet den Boer, ex-topvoetballer en ambassadeur voor G-sport, kwam een kijkje nemen.

Bekijk de foto's