Missie & Visie

Het gaat er niet om iets opvallends te presteren,
maar gewone dingen te doen
met de overtuiging van hun grote waarde
 (P. Teilhard de Chardin)
 

Missie
Psylos verhoogt de sportparticipatie van personen met een psychische beperking en gaat en staat voor een kwalitatief sportaanbod met als doel voor elk van deze sporters een zo hoog mogelijke graad van integratie in het sportlandschap te bekomen.

Visie: continuüm G-sport
In een ideale wereld zou elke sporter met een beperking zijn sport of bewegingsvorm moeten kunnen uitoefenen in een omgeving waarin hij zich goed voelt en waarbij in de eerste plaats wordt uitgegaan van zijn mogelijkheden. Elke sporter met een beperking zou binnen zijn mogelijkheden én interesse moeten kunnen kiezen waar, met wie en in welke context hij gaat sporten. Daarom werd het continuüm G-Sport ontwikkeld. Elke sporter met een beperking zou hierin zijn plats moeten kunnen vinden, en indien nodig of gewenst naar links of rechts moeten kunnen doorschuiven.  

 
exclusief < > organisatorische integratie < > inclusief
Voetbalclub exclusief voor personen met een beperking, aangesloten bij een g-sportfederatie, neemt deel aan handicapspecifieke (recreatieve) competitie  ... Voetbalploeg als ploeg ondergebracht onder een voetbalclub maar met aparte competities g-voetbal. Deze ploeg neemt deel aan het normale clubleven Voetbalploeg als ploeg ondergebracht onder een voetbalclub die deelneemt aan de reguliere (recreatieve) competitie ... Voetballer met een beperking aangesloten bij een voetbalclub, als voetballer onder valide voetballers