Minivoetbalcompetitie West-Vlaanderen

Competitie 2019-2020
Parantee-Psylos schakelt in 2019 over naar een werking volgens het klassieke sportseizoen, dus van juli tot juni i.p.v. een kalenderjaar. Dit heeft ook gevolgen voor de indoor voetbalcompetitie die in de verschillende provincies georganiseerd wordt. Eenmalig zal de competitie die start in het voorjaar 2019 verlengd worden t.e.m. het voorjaar 2020. In mei 2020 wordt de competitie afgesloten met een interprovinviaal finaletornooi (minivoetbal; het seizoen erop opnieuw zaalvoetbal).

Nieuw: op 5 december 2019 staat er voor het eerst een Indoor Soccer Festival op onze kalender. Deze dag, volledig in het teken van voetbal (met o.a. een indoor tornooi met boarding) gaat door in Tienen. Ook ploegen die niet deelnemen aan een provinciale competitie zullen hiervoor kunnen inschrijven. Meer info hierover volgt later.

Competitieformule
In 2019-2020 wordt de minivoetbalcompetitie in de provincie West-Vlaanderen afgewerkt in twee poules:

  • West-Vlaanderen Noord: De Treffer Beernem, Sint-Amandus Beernem, PRIT Pittem, De Gempersteeg Brugge
  • West-Vlaanderen Zuid: Eigen Woonst Menen, Overwegshotters Ieper, Samenspel Izegem A, Samenspel Izegem B

Binnen elke poule spelen alle ploegen drie maal tegen elkaar. In onderling overleg worden de speeldata afgesproken; de thuisploeg neemt hiervoor het initiatief.
Een ploeg verdient 3 punten bij een overwinning en 1 punt bij een gelijkspel. Indien twee of meer clubs met een gelijk aantal punten eindigen in de poule, wordt achtereenvolgens gekeken naar het onderling resultaat, het aantal gewonnen wedstrijden, het doelsaldo en het aantal gemaakte doelpunten.

De winnaars in beide poules plaatsen zich voor het Vlaams Finaletornooi dat doorgaat in mei 2020 (datum & locatie nog te bepalen).

Alle ploegen - dus ook de winnaars van Poule Noord en Zuid - worden uitgenodigd op het West-Vlaams eindtornooi. Dit gaat door in mei 2020 te Pittem (datum & locatie nog te bepalen).

De reglementen die tijdens deze competitie gehanteerd worden vind je hier terug.

Kalender 2019-2020
Klik hier voor speelschema en ranking 2019-2020 voor poule West-Vlaanderen Noord
Klik hier voor speelschema en ranking 2019-2020 voor poule West-Vlaanderen Zuid