Geestelijke Gezondheidszorg

De Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid ijvert voor een geestelijk gezond Vlaanderen. Haar bijdrage bestaat uit wetenschappelijke ondersteuning, informatieverspreiding en  beeldvorming. Met tal van partners, op lokaal, provinciaal, vlaams, federaal en internationaal vlak worden voortdurend de banden aangehaald.
 

 

De Vlaamse Vereniging voor Psychomotorische Therapie groepeert PMT'ers; er is een eigen activiteiten- en bijscholingsaanbod.

 

 

 

Te Gek!? is een initiatief van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest. Het doel is om mensen met psychische problemen in een positiever daglicht te stellen.

 

 

Similes is een vereniging voor gezinsleden en nabijbetrokkenen van personen met psychiatrische problemen. Similes verenigt partners, ouders, kinderen, broers en zussen, vrienden, ... kortom iedereen die betrokken is bij een psychisch zieke en los van het feit of deze persoon thuis woont of is opgenomen in een ziekenhuis of beschut of zelfstandig woont.

 

Uilenspiegel is een vzw die optreedt als patiëntenvertegenwoordiger voor de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. UilenSpiegel richt zich tot iedereen die als gebruiker, patiënt en of cliënt te maken heeft (gehad) met de geestelijke gezondheidszorg en/of zich solidair verklaart met de belangen van deze groep.

 

 

Buddyproject Vlaanderen overkoepelt alle Vlaamse buddyprojecten. Met de buddyprojecten willen ze mensen met een psychische kwetsbaarheid uit hun sociaal isolement halen, destigmatiseren en hun integratiekansen verhogen.

 

"Fit in je hoofd, goed in je vel" is een campagne van de Vlaamse overheid rond geestelijke gezondheid. De site geeft je meer uitleg over de tien stappen die je helpen om je goed in je vel en fit in je hoofd te voelen.

 

 

 

ANPIS staat voor "Associazione Nazionale Polisportive dilettantistiche per l'Integrazione Sociale". Zij hebben een werking in verschillende Italiaanse regio's.