Eigenschappen en trajecten

Volgende eigenschappen staan centraal binnen de clubtrajectbegeleiding:

 • Op maat: De inhoud en het thema van elke vorm van ondersteuning wordt zo goed mogelijk aangepast aan de noden en wensen van de club.
  Door de grote diversiteit van clubs wil elke club groeien naar wat voor hen en voor hun leden de ideale sportclub is. De clubondersteuner toetst daarom graag de behoeftes en toekomstplannen van elke club af om het begeleidingstraject zo uniek mogelijk te maken voor elke club.
 • Op tempo: De club kiest zelf aan welk tempo het aan de club wil werken.
 • Opvolging: Wanneer een club stappen zet op het vlak van clubtrajectbegeleiding, zal de clubondersteuner pro-actief de club van nabij blijven volgen.
 • Op zoek: Tot slot gaat de clubondersteuner samen met de club op zoek naar mogelijkheden waarmee de club zich kan ontwikkelen. De herinnering aan de deadline voor een bepaald subsidiedossier, het vernieuwde tarief van Vlabus-lesgevers, mogelijke lokale voordelen die aan de lidkaart kunnen gekoppeld worden, ...

Elk clubbegeleidingstraject is individueel en op maat. De inhoud van een traject is dus voor elke club anders.

 • Individuele traject: Met behulp van tools ontwikkeld door Psylos werkt de club in samenwerking met de clubondersteuner aan de werkpuntjes. Het doel: groeien naar de sportclub van morgen.  We maken hier gebruik van de Checklist, een ruim clubondersteunend kader op maat en op tempo van de club.
 • Samenwerking tussen verschillende clubs bevorderen: Het sportaanbod van verschillende dichtbij elkaar gelegen clubs aan elkaar kenbaar maken, het afstemmen van elkaars sportaanbod om dit ruimer te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Psylos start overleg tussen de clubs op en onderhoudt de verdere contacten.
 • Start to Psylos: Voor (toekomstige) clubs die kennis willen maken met het aanbod van Psylos. Naast de kennismaking met de omkadering en werking van de club, stelt Psylos haar eigen aanbod, verzekering en opleiding voor.
  Start to Psylos is ook interessant voor clubs die graag eens een frisse wind door hun werking laten waaien. Na al die jaren is het clubkader danig gewijzigd en weet de club niet meer zo goed wat de federatie kan betekenen voor hen.